GALLERI ENGLESON - I Stockholm, Göteborg, Skanör och Falsterbo
Så här går det till att ställa ut på Galleri Stallet i Falsterbo.
 
Utställare
Utställaren hyr hela galleriet per vecka. Denne beslutar också om eventuella medutställare. Man betalar en bokningsavgift på 1000 kr vid bokningstillfället och resterande belopp senast en månad före utställningens början. Kontakta galleristen angående komplett prislista, då vi har olika priser på de olika perioderna.
Om konstnären avbokar utställningen återbetalas inte bokningsavgiften. Om galleristen, av någon anledning avbokar, återbetalas hela avgiften. 

Marknadsföring 
Utställningarna annonseras på vår egen hemsida, hemsidan för Vellinge kommun, Skanör Falsterbo Plus på Facebook,vår egen sida på Facebook samt kalendarier i lokala tidningar. Ca 500 inbjudningar till vernissagen sänds ut via mail. Det är viktigt att konstnären själv marknadsför sig. Använd gärna sociala medier! Utställaren skickar en Vernissageinbjudan i JPEG-format, som vi kan lägga ut på hemsidan och Facebooksidor samt skicka ut som inbjudan via mail. Vi kan erbjuda hjälp med original till affisch så hjälper vi till mot avgift. Vi ombesörjer även tryckning av affischer samt affischering mot avgift. Vi har också bra rabatt på annons i Sydsvenskan och dess gratistidningtidningen "Hallå". Även vår nya samarbetspartner VellingePosten erbjuder förmånliga priser på annonser.
Om du har affischer, så har vi en lista samt karta på lämpliga ställen att affischera på Näset.
 
Iordningställande av utställningen
Konstnären arrangerar själv sin utställning. Det är inte tillåtet att spika i väggarna. Hängning sker med ståltråd från skugglist. Utställaren tar med egen ståltråd. Använd inte häftmassa, etiketter, "fästkuddar" eller tape på de kalkade väggarna! Distanser för de ojämna väggarna kan behövas,t.ex. cellplast, plastmuggar. Cirka 10 st podier finns. Fråga hur du får tillgång till nyckeln. Ingen får vistas i galleriet efter 22.00 av hänsyn till boende på gården.

Öppettider:
Galleriet är öppet 12.00 – 18.00 tisdag till söndag. 
VI HÅLLER STÄNGT PÅ MÅNDAG, såvida den inte infaller på en röd dag som annandag påsk eller nationaldagen. Sköna sommarkvällar kan man förlänga öppethållandet, dock längst till kl 19.00.

Exponering
Gatupratare skall sättas ut på trottoaren och tas in igen dagligen. Beachflaggor är inte önskvärda under sommar-säsongen.
 
Förtäring
För eventuell förtäring i samband med vernissagen står utställaren själv.
 
Utrustning
Toalett finns i direkt anslutning till galleriet. Rinnande vatten finns på gårdsplanen. Kaffebryggare finns. Utställaren är skyldig att ta med sig sopor från galleriet, då ingen sophantering finns. Städmaterial finns i förrådet.

Förbrukningsmaterial
Toalettpapper, våtservetter för toaletthygien, soppåsar, kaffefilter samt engångsmaterial ingår ej.

Förslag på boende under utställningstiden
För utställare, som så önskar, går det att ordna boende i dubbelrum i Höllviken och Falsterbo. Kontakta galleristen för mer information och bokning. Betalning erläggs separat. 
Vi rekommenderar även www.airbnb.se samt Vellinge kommuns hemsida.

Kontakt med galleriet
Kerstin & Per Engleson
per.engleson@gmail.com
0708 26 21 79
 
Site Builder drivs av  Vistaprint