GALLERI ENGLESON - I Stockholm, Göteborg, Skanör och Falsterbo
Du finner oss på Erik Dahlbergsgatan 28 i Göteborg, fem minuters promenad från Avenyn...

Praktiska anvisningar i samband med utställning:
 
Vi upplåter gallerilokalen mot hyra och konstnären sköter själv hängning, passning och marknadsförning. Vi hjälper till med vernissageinbjudningar via mailutskick. Lokalen mottages och lämnas i städat skick. Verken är försäkrade under hela utställningstiden upp till ett värde av 200 000 kr. Självrisken  är 1000 kr. Denna står konstnären själv för. Ingen försäljnings-provision eller andra avgifter tas ut. Utställaren betalar en avgift på 1000 kr vid bokningstillfället och resterande belopp skall vara inbetalt senast en månad före utställningens början. Bokningsavgiften återbetalas inte vid eventuell avbokning. Betalning sker mot faktura.

Varje period består av sex utställningsdagar + en dag för förberedelser. Man får tillgång till galleriet fredag från kl 07.00. För information om nyckel, kontakta galleristen. Observera att nyckeln "vrids på fel håll" alltså till höger vid öppning och och till vänster vid låsning.

Två eller flera konstnärer kan ställa ut samtidigt och dela galleriet. 

Toalett och pentry finns. I pentryt finns kylskåp med frysfack, mikrovågsugn, diskmaskin, kaffebryggare och vattenkokare. Det finns tallrikar, uppläggsfat, glas, kaffekoppar och bestick samt många vaser. 

Städmaterial finns, men förbrukningsmaterial, såsom toapapper, tvål, diskmedel, rengöringsmedel och handdukar ingår INTE. Det går bra att använda det som finns. Lämna gärna kvar du också till kommande utställare.

Galleriets öppettider är 12.00 - 18.00 måndag – torsdag samt 12.00 – 16.00 lördag och söndag. Många andra gallerier i närheten har stängt måndagar. Det är upp till utställaren att besluta. Det går bra att ha öppet längre. Meddela oss exakta öppettider så att det blir rätt på hemsidan och i inbjudan!

Om vi får en vernissageinbjudan via mail, i JPG-format senast två veckor före vernissagedagen, sänder vi den ut den till ca 700 adresser. Vi lägger den även på galleriets hemsida och på Facebook. 

DET ÄR MYCKET VIKTIGT ATT KONSTNÄREN SJÄLV OCKSÅ MARKNADSFÖR SIG. 

Man kan inte helt förlita sig på förbipasserande, speciellt inte utanför turistsäsongen. 

Vi lägger in uppgifter i Göteborgs-Postens kalendarium under galleriets logga. Ge gärna förslag på överskrift och text med högst 200 tecken. Vi har förhandlat fram en bra deal på en annons i GP. Kontakta oss! Handläggningstiden är minst tre dagar.

2018 är priset  oförändrat 7 500 kr för en vecka. Medlemmar i Svenska Konstnärsförbundet erhåller 500 kr rabatt på ordinarie pris. I januari lämnar vi 20 % rabatt. 

Golvytan i den publika delen är ca 50 kvm. Antalet löpmeter vägg att hänga på är ca 35 m.

För tavelupphängning löper en list för nylonlinor längs väggarna. Det finns gott om linor och krokar. KLIPP INTE AV LINORNA! Rulla upp dem bakom tavlorna! Det finns även metallstänger med samma funktion som linorna. Det är absolut förbjudet att spika i väggarna, använda tejp, fästkuddar eller etiketter. Använd häftmassa och tag bort den efter utställningens slut. Det finns ett femtontal podier i olika storlekar och former..

PARKERING
Det kostar 30 kr/h att parkera på Erik Dahlbegsgatan. Vissa tider kan man stå på Shillerska Gymnasiets gård för 15 kr/h. För dig som kommer utifrån rekommenderar vi att du talar med vår kontaktperson i Göteborg, Kajsa Stamenkovic, som nås på 0703 – 38 32 03 eller via mail d.kajsa@live.se. Hon kan hänvisa till väldigt förmånlig parkering. Om frågor eller problem av någon art uppstår, tveka inte att kontakta henne!

Kontakt med galleriet: 
Kerstin & Per Engleson
0708 26 21 79,

Site Builder drivs av  Vistaprint